Veel mensen bewaren al tientallen jaren een pakje zuiveringszout in een uithoek van de kast en gebruiken het alleen om te bakken.
Ondertussen is dit onooglijke witte poeder in staat tot echte keukenfeats en vervangt het een heel arsenaal aan dure en gespecialiseerde middelen, aldus de correspondent van .
Het verbergt een potentieel dat de meeste mensen gewoon negeren.
TUT Nieuws
Probeer een theelepel zuiveringszout toe te voegen aan het water voor het weken van peulvruchten. Deze eenvoudige handeling zal de tijd van het koken aanzienlijk verkorten en onaangename gevolgen voor de spijsvertering voorkomen.
Verse kruiden die je in de supermarkt koopt, zien er vaak verlept uit en hebben hun glans verloren. Dompel een bosje dille of peterselie 15-20 minuten in een kom koel water met een eetlepel zuiveringszout. Letterlijk voor je ogen zullen de kruiden tot leven komen en veel helderder en smaakvoller worden.
De geur van vis of knoflook, die zich in de huid van handen en snijplanken nestelt, kan gemakkelijk worden geneutraliseerd. Wrijf gewoon een kleine hoeveelheid zuiveringszout op je handen of houten oppervlakken en spoel het daarna af met warm water.
Het verwijdert ook heel goed roet op oude potten en bakplaten. Maak een dikke pasta van zuiveringszout en water, breng het aan op de probleemgebieden en laat het een nacht zitten. s Ochtends zul je verbaasd zijn dat het meeste vuil er zonder enige moeite vanaf is gekomen.
Je moet de delicate eigenschappen voor het wassen van fruit niet vergeten. Een lichte soda-oplossing verwijdert op effectieve wijze wasachtige aanslag en chemische resten van appels of peren zonder de tere schil te beschadigen.
Zelfs de meest hardnekkige thee- of koffieplaque in je favoriete mok is niet bestand tegen zijn schurende maar zachte kracht. Giet een beetje poeder op een spons en wrijf – je mok zal glimmen als nieuw.
De auteur redde ooit een overgezouten soep met soda door een halve rauwe aardappel aan de bouillon toe te voegen. De aardappel absorbeerde het overtollige zout en de soda, toegevoegd op de punt van een mes, hielp gewoon mee en bracht de smaak in balans.
Dit veelzijdige product kan zelfs zilverwerk tot een spiegelglans oppoetsen. Maak de pap klaar en je vorken en lepels zullen glanzen zonder dat je dure pasta’s nodig hebt.
De belangrijkste magie van dit product ligt in zijn dubbele aard – mild schurend en alkalisch. Het is deze combinatie die het in staat stelt om zachtjes schoon te maken en tegelijkertijd moeilijk vuil chemisch op te lossen.
Het is volledig onschadelijk voor de gezondheid en het milieu, waardoor het zich onderscheidt van de meeste huishoudchemicaliën. Het laat geen strepen of onaangename chemische geur achter na gebruik.
De volgende keer dat je voor een schap met schoonmaakmiddelen staat, is het de moeite waard om eerst in de bakkast te kijken. De kans is groot dat de oplossing voor je probleem daar al op je ligt te wachten in een bescheiden kartonnen doos.
Lees ook
- Hoe je het afwassen van de magnetron kunt vergeten: een glas water doet wonderen
- Hoe vind ik 3 uur extra per week: het geheime wapen van een huisvrouw tegen rommel?

